Zeljković: Još nismo dobili nalog za analizu u “Incelu”

Društvo

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske još nije dobio nalog za analizu u slučaju zagađenja piralenom na području poslovne zone “Incel”, rekao je danas u Banjaluci vršilac dužnosti direktora Instituta Branislav Zeljković.

 

On je istakao da, u skladu sa zakonskim okvirom i poslovima koji obavlja inspekcija, Institut vrši nadzor i analize samo onoga što inspektori nalože.

 

– Onog trenutka kada ga (nalog) dobijemo, pristupićemo analizi. Institut kao republička javno zdravstvena ustanova preduzima sve moguće korake u svemu onome što podrazumjeva zaštitu javnog zdravlja stanovništva. U ovom trenutku radimo sve što je u našoj mogućnosti – rekao je Zeljaković novinarima.

 

Na pitanje kako bi zagađenje piralenom moglo uticati na zdravlje stanovništva, Zeljković je rekao da uticaj piralena na životnu sredinu zavisi od koncentracije i sredine u kojoj se nalazi.

 

– Kao jedan od zagađivača ima uticaj na životnu sredinu i zdravlje stanovništva, što zavisi od koncentracije i procenta – naveo je Zeljković.

 

U Poslovnoj zoni “Incel” 9. marta izbio je požar kada je planulo otrovno ulje piralen koje je, tvrde stručnjaci, nerazgradivo i štetno.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *