Lepir: Nismo u sukobu sa policijom Republike Srpske!

Društvo

Iz OJT Banjaluka mole građane RS i BiH i kolege iz MUP-a RS da “shvate i prihvate da se istrage okončavaju u predmetu, a ne u medijima zbog kojeg se ugled, kako MUP-a RS, tako i tužilaštva narušava”

 

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka reagovalo je danas na objave u štampanim, elektronskim medijima i na internet portalima koji su prenijeli detalji iz predmeta nestalog Bojana Koprene, u kojima se između ostalog navodi „ MUP RS i Okružno javno tužilaštvo Banja Luka su već duže vrijeme u ratu“ ili „ zaoštravaju se odnosi banjalučkog tužilaštva i MUP-a RS“ itd.

 

– Radi objektivnog informisanja javnosti obavještavamo građane Republike Srpske i BiH, da Okružno javno tužilaštvo Banja Luka nije u nikakvom sukobu sa policijom Republike Srpske i da su to slobodne interpretacije novinara ili nekih rukovodilaca MUP-a RS, koji su se oglašavali u medijima, povodom ovog predmeta, saopšteno je iz OJT Banjaluka.

 

Tužilaštvo još jednom naglašava da se u svom radu pridržava Ustava i Zakona i da sve svoje odluke donosi doslovno primjenjujući Krivični zakon(ik) RS i Zakon o krivičnom postupku RS.

 

U saopštenju koje je potpisao glavni okružni tužilac Želimir Lepir ističe se da “ni građani, ni pripadnici MUP-a RS nisu nikada komentarisali odluke tužilaštva na televiziji i radiju, u novinama ili portalima a naročito nisu sebi dozvoljavali da vrše analizu prikupljenih dokaza, da iznose svoje mišljenje o njima i da na kraju saopštavaju da je odluka tužilaštva nezakonita i slično”.

 

– Ovakav neprofesionalan odnos pojedinih policijskih službenika MUP-a RS prema jednoj, nadasve, ispravnoj i zakonitoj odluci tužioca, može da stvori utisak kod građana da se policija i tužilaštvo sukobljavaju, a što naprosto nije tačno, dodaje se u saopštenju.

 

Iz OJT Banjaluka mole građane RS i BiH i kolege iz MUP-a RS da “shvate i prihvate da se istrage okončavaju u predmetu, a ne u medijima zbog kojeg se ugled, kako MUP-a RS, tako i tužilaštva narušava”.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *