Banjaluka dobila 900.000 evra od Vlade Srbije

Društvo

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić i ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović, potpisali su danas u Banjoj Luci, sporazum o finansiranju projekata donatorskim sredstvima Vlade Srbije.

 

Ovaj sporazum se odnosi na javne projekte koji će, zahvaljujući donaciji Republike Srbije, biti realizovani na području Banje Luke.

 

U izjavi novinarima, Radojičić je rekao da će sredstva Vlade Srbije u Banjoj Luci biti iskorištena za izgradnju multifunkcionalnog objekta u kojem će biti smješteni mjesna zajednica, ambulanta i vrtić, te za opremanje vrtića u Dječijem domu „Rada Vranješević“.

-Banjoj Luci je odobreno 900.000 evra, i to za dva projekta. Manji projekat od 100.00 evra je opremanje dječijeg vrtića u Domu za nezbrinutu djecu „Rada Vranješević“, a veći dio od 800.000 evra za objekte društvenih sadržaja na Petrićevcu. U vrtić na Petrićevcu biće smješteno 180 mališana, a Grad je već počeo izgradnju tog objekta, odnosno u toku je prva faza radova koja obuhvata izgradnju ambulante. Očekujem da bi do jeseni iduće godine svi navedeni poslovi trebalo da bude završeni – naglasio je Radojičić.

 

Ministar finansija Zora Vidović, izrazila je zahvalnost Vladi Srbije na donaciji i dodala da je do sada Srbija donirala ukupno 24,4 miliona evra. Ona je istakla da sredstva dobijaju 42 opštine u RS, a na osnocu sporazuma o specijalnim i paralelnim odnosima između RS i Srbije.

 

Generalni konzul Republike Srbije u Banjoj Luci, Vladimir Nikolić, izjavio je da je od 2014. godine, nizom tranši, Srbija donirala velika sredstva Republici Srpskoj.

 

-Nadam se da će i ova sredstva od 9,3 miliona evra otići u prave svrhe i na dobrobit svih građana u opštinama kojima su sredstva dodijeljena – zaključio je Nikolić.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *