Turističke informacije o Banjaluci na Trgu Krajine

Društvo

Po uzoru na Beograd, Banjaluka planira da izmjesti Info centar i suvenirnicu u sam centar grada, jer je tu najveća frekvencija turista.

 

Ti sadržaji bi bili smješteni u montažni pokretni objekat, a poželjna lokacija je negdje na Trgu Krajine, s ciljem da se obezbijedi bolja informisanost turista, ali i građana, bolja prodaja suvenira, te unaprijedi imidž u svrhu razvoja turizma kao privredne grane.

 

Prema do sada dostupnim informacijama, urađena je studija izvodljivosti, pripremljena tehnička dokumentacija i urađena analiza troškova, prema kojoj bi u ovaj projekat trebalo biti uloženo 100.000 KM. Taj novac bi trebao biti obezbijeđen iz budžeta grada.

 

U Odjeljenju za kulturu, turizam i socijalnu politiku su rekli da je, prema višegodišnjoj Strategiji razvoja grada, u planu fazna realizacija ovog projekta.

 

Kazali su da će tačna pozicija ovog Info centra i suvernirnice biti određena do kraja ove godine.

 

– Do kraja 2020, ukoliko budu planirana budžetska sredstva za te namjene, isti će biti i uspostavljen – kazali su u ovom Odjeljenju.

 

Info centar sa suvenirnicom se trenutno nalazi u sklopu prostora Turističke organizacije grada, u ulici Kralja Petra I Krađorđevića 87.

 

Nadležni poručuju da postojeći turistički info centar može da zadovolji trenutne potrebe posjetilaca, ali da se razmišlja unaprijed.

 

U Turističkoj organizaciji grada su rekli da je za realizaciju projekta zaduženo nadležno odjeljenje za ali da bi ono nakon uspostavljanja funkcionisalo kao ispostava TOBL.

 

– Prije nego što ono počne s radom treba rješiti dosta pojedinosti. Osim lokacije, tu su i administrativna pitanja, odnosno na tom mjestu bi radnici trebali imati mogućnost da izdaju fiskalne račune, koji moraju pratiti prodaju suvenira – kazali su u TOBL.

 

Dodali su da turisti nemaju puno problema da nađu ni trenutnu lokaciju Info centra TOBL, koja, iako nije na Trgu Krajine, jeste u centru grada, uz glavnu gradsku saobraćajnicu.

 

– Svakodnevno nam dolaze turisti koji traže informacije o lokacijama u Banjaluci koje mogu da posjete, te o događajima koji se održavaju, ali otvaranje novog Info centra će to sigurno unaprijediti – naveli su u TOBL.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *