POTVRĐENO: Fakultet na kojem je Đokić “diplomirao” nema akreditaciju!

Društvo

Ustanova “Megatrend International Expert Consortium Limited”, čiju diplomu posjeduje ministar energetike i rudarstva u Vladi RS Petar Đokić, nema akreditaciju u Velikoj Britaniji!

 

Ovu informaciju objavio je portal Insajder.net iz Srbije, pozivajući se na odgovor britanskog Ministasrtva za obrazovanje.

 

– “Ustanova Megatrend International Expert Consortium Limited” nije registrovana kod nas, niti imamo bilo kakav ugovor sklopljen sa njom – odgovorili su iz pomenutog ministarstva.

 

Da ta ustanova nema akreditaciju u Velikoj Britaniji potvrđuje za Insajder i sam Mića Jovanović, odgovorno lice u njoj i rektor Univerziteta Megatrend u Beogradu.

 

– Na poslodavcu je da odluči da li će zaposliti nekog sa diplomom akreditovane ili neakreditovane ustanove – rekao je, između ostalog, Jovanović.

 

Činjenica je, međutim, da je neakreditovani londonski Megatrend, kome u zvaničnom registru obrazovanje nije navedeno kao djelatnost, izdavao diplome koje je kasnije, u skladu s tadašnjim propisima, nostrifikovao beogradski Megatrend. Na čelu oba Megatrenda u to vreme je bio Mića Jovanović.

 

Vlada RS je, izgleda, poslodavac koji nema problema da angažuje nekoga sa diplomom neakreditovane obrazovne ustanove. Đokić, koji posjeduje upravo tu diplomu, već treći mandat je ministar. Do sada je vodio resore rada i boračko-invalidske zaštite zatim industrije, energetike i rudarstva te energetike i rudarstva.

 

Podsjećamo, godinama je u Đokićevoj biografiji stajalo da je završio Ekonomski fakultet u Beogradu, a nakon što je priča o njegovoj diploma isplivala u medijima, iz njegovog kabineta su poručili da “ministar nikada nije rekao da je završio državni fakultet u Beogradu”.

 

Ispostavilo se da je diplomu stekao od of shore kompanije iz Londona, koja ima svega pet zaposlenih radnika i predstavlja filijalu kontraverznog beogradskog univerziteta Megatrend, koji je u međuvremenu prestao sa radom.

 

Nova saznanja beogradskih medija upuću da je diploma stečena na neakreditovanoj ustanovi.

 

Pojedini poslanici Narodne skupštine RS, prije svih PDP-ova Jelena Trivić, i danas insistiraju da Đokić mora biti pozvan na odgovornost zbog lažnog predstavljanja.

 

Istinito.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *