Počela ekološka rafting regata “Čist Vrbas”

Društvo

Ekološka rafting regata pod nazivom „Čist Vrbas“ počela je danas iz Rafting centra „Kanjon“ u Karanovcu.

 

Zajedno sa građanima i članovima Rafting kluba „Kanjon“, u ovoj akciji, u kojoj će biti čišćene obale Vrbasa u kanjonu Tijesno, učestvovao je i predsjednik Skupštine grada Zoran Talić.

 

– Na ovaj način podižemo svijest o tome da je neophodno voditi računa o čistoći naših rijeka i gradova. Ono što jedan čovek može da isprlja, mnogo drugih ne može da očisti. Važno je da svi obratimo pažnju i da u tom segmentu korak po korak podižemo svijest i da naš Vrbas i našu Banju Luku činimo ljepšim i boljim. Jedan od glavnih pravaca razvoja i vizije je da Banja Luka bude čistija u konceptu „zelenog grada“. Količina otpada oko rijeka je poruka da možemo i moramo bolje i odgovornije da se ponašamo – poručio je Talić.

 

Aleksandar Pastir iz RK „Kanjon“, rekao je da se današnjom zajedničkom akcijom pokazuje kako lijepo okruženje može da bude još ljepše kada se smeće pokupi i reciklira. On je naglasio da je ova akcija, između ostalog, usmjerena i na kandidaturu našeg grada za domaćina Svjestkog rafting prvenstva 2021. godine.

 

Tokom dana prikupljeno je oko 150 vreća smeća kao i ogromna količina drvnog otpada, trulih stabala i šiblja. Akcija se nastavlja sve dok kanjon Tijesno ne bude u potpunosti očišćen – rekao je Pastir i dodao da će akcija čišćenja kanjona Tijesno trajati do četvrtka.

 

Akciju „Čist Vrbas“ su pomogli Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) i kompanija Koka-kola.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *