Obnavljanje signalizacije u blizini škola

Društvo

Uoči početka nove školske godine, na saobraćajnicama u blizini škola obnavlja se horizontalna saobraćajna signalizacija, kako bi đaci bili što bezbjedniji na putu do škole.

 

U toku je obnavljanje horizontalne saobraćajne signalizacije u zoni škola, odnosno obilježavanje natpisa “škola”, na kolovozu i pješačkih prelaza, kao i kontrolisanje ispravnosti vertikalne saobraćajne signalizacije u zonama svih škola na gradskom i prigradskom području te zamjena dotrajalih i oštećenih „ležećih policajaca“ – ističu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

 

Pored ovih aktivnosti, početkom nove školske godine, sprovodiće se i promotivna akcije sa ciljem jačanja pažnje svih učesnika u saobraćaju zbog početka školske godine. Iznad saobraćajnica će biti postavljeni novi transparenti za upozoravanje vozača, a za najmlađe učesnike u saobraćaju, tačnije za sve učenike prvih razreda, Grad je pripremio poklone: saobraćajni bukvar i majicu koja će i djecu i vozače podsjećati da se bezbjedno ponašaju, te raspored časova sa motivima saobraćajnih znakova.

 

Septembar je mjesec kad djeca igralište i loptu, zamjene školskim klupama i knjigama, ali još uvijek nisu dovoljno svjesna da se moraju bezbjedno ponašati na putu od kuće do škole, ne mogu pravilno da procijene brzinu vozila i saobraćajne situacije i zato svi zajedno moramo uložiti maksimalne napore kako ne bi došlo do neželjenih posljedica – naglašavaju u Odjeljenju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *