POŠTE SRPSKE KAO KAMEN SPOTICANJA
Radović: Jasminka Krivokuća lažirala podatke o poslovanju!

Društvo

Vršilac dužnosti direktora JP “Pošte Srpske” Miladin Radović tvrdi da je ovo preduzeće u prvih šest mjeseci ove godine imalo neto gubitak od 130.603 KM, a ne dobit od oko 800.000 KM, kako je prezentovano prilikom primopredaje dužnosti početkom jula.

 

Radović je u saopštenju naveo da je prethodni direktor “Pošta Srpske” Jasminka Krivokuća navela da je preduzeće ostvarilo skoro 800.000 KM dobiti u prvom polugodištu, odnosno da je u tom periodu prvi put u istoriji ovog preduzeća ostvarena dobit iz redovnog poslovanja i to 383.000 KM, te kada se tome doda dobit od kapitala od 414.000 KM, ukupna dobit preduzeća zaključno sa 30. junom iznosila je 797.577 KM.

 

Stvarno stanje poslovanja “Pošta Srpske” nakon završenog šestomjesečnog izvještaja u skladu sa računovodstvenim pravilima, jeste poslovni gubitak od 346.395 KM, odnosno ukupan neto gubitak od 130.603 KM, saopšteno je iz “Pošta Srpske”.

 

– Razlozi za ovakav rezultat su neuknjiženi troškovi koje je preduzeće imalo u prvoj polovini godine, odnosno u periodu kada nisam bio na čelu preduzeća. Dio prispjelih troškova nije uknjižen u cijelosti, odnosno rasporedio se u drugu polovinu godine, a s obzirom na preuzete obaveze po osnovu pokrenutih i završenih postupaka javnih nabavki do kraja godine, očekuju se još veći rashodi, naveo je Radović u saopštenju.

 

Miladin Radović je preuzeo 2. jula dužnost direktora od Jasminke Krivokuće, koja je na čelu ovog javnog preduzeća bila 13 godina. Njegov mandat vršioca dužnosti ističe prvog septembra.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *