Banjaluka: Skupština 12. septembra o stanju u “Incelu”

Društvo

Skupština grada Banje Luke će na idućoj sjednici, zakazanoj za 12. septembar, razmatrati informaciju o zagađenju na prostoru „Incela“, sa pripremljenim mjerama za sanaciju ovog područja, izjavio je gradonačelnik Igor Radojičić.

 

Nakon današnje sjednice skupštinskog Kolegijuma, Radojičić je naveo da plan, između ostalog, podrazumijeva istražne radnje, mjerenja kontaminiranog zemljišta i pripremu zbrinjavanja zemljišta.

 

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić, ukazao je da je skupštinski Kolegijum još 30. maja jednoglasno donio zaključak da čim se završe ispitivanja i analize na prostoru „Incela“, da se dostavi kompletna informacija koja će se razmatrati na Skupštini grada, sa jasnim mjerama šta će se dalje preduzimati.

 

Ta informacija je itekako bitna zbog građana Banje Luke da se još jednom detaljnije upoznaju sa stanjem u poslovnoj zoni „Incel“ – rekao je Talić.

 

Za narednu, 35. sjednicu predložene su 43 tačke dnevnog reda. Pored informacije o „Incelu“, na sjednici će se naći i odluka o prodaji prve velike lokacije za investitore u novoj poslovnoj zoni „Jelšingrad“, te šestomjesečni izvještaj o stanju gradskog budžeta.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *