Uspješan projekat usavršavanja rezervnog sastava Civilne zaštite

Društvo

Članovi RK „Delfin“ koji su u rezervnom sastavu banjalučke Civilne zaštite, uspješno su završili dvodnevnu obuku DAN PROVAJDER, za pružanje prve pomoći ugroženim licima u kriznim situacijama tokom elementarnih nepogoda.

 

-Pripadnici RK Delfin za bezbjednost i spasavanje na vodi i pod vodom vrijedno rade na sticanju novih znanja iz različitih oblasti spasavanja i zaštite ljudskih života za potrebe vanrednih situacija – rekao je predsjednik RK „Delfin“ Igor Gajić, tokom dodjele međunarodnih sertifikata za polaznike koji su uspješno završili kurs.

 

-Ovaj kurs specifičan je po tome što polaznici uče kako da reaguju u kriznim situacijama kada je pomoć najpotrebnija, što nam je i osnovni cilj i posao. Sve obuke su rađene po standardima najjačih ronilačkih asocijacija-rekao je Gajić.

 

-Posljednji događaji vezani za poplave u prethodnom periodu pokazali su kolika je važnost i uloga spasilaca u kriznim situacijama. Ona mjesta i gradovi koji su imali dobro organizovanu Civilnu zaštitu i spasioce, lakše i djelotvornije su se nosili sa problemima i posljedicama poplava – rekao je šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Mladen Ćućun,koji je ovom prilikom zahvalio članovima RK „Delfin“, koji su se dobrovoljno priključili rezervnom sastavu Civilne zaštite.

 

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić, pohvalio je rad RK „Delfin“, te se u ime grada još jednom zahvalio sportskom kolektivu koji je među prvima stavio svoje kapacitete u službu spasavanja ugroženih građana tokom katastrofalnih poplava 2014. godine.

 

Pored obuke iz prve pomoći u kriznim situacijama, članovi RK „Delfin“ prošli su obuku za starije ronioce, te četiri instruktorska kursa iz oblasti vojno policijskog ronjenja, ronjenje sa licima sa invaliditetom te sa djecom sa poteškoćama u razvoju. Osim po humanosti, RK Delfin prepoznat je i kao sportski kolektiv koji obogaćuje sportsku i turističku ponudu grada Banjaluka, te je uvršten u redovno finansiranje od strane Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *