Subota oblačna, u nedjelju više sunca

Društvo

Danas se u BiH očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura vazduha uglavnom između 10 i 15, na jugu zemlje i do 20, a najviša dnevna temperatura vazduha između 20 i 26, na jugu i sjeveroistoku zemlje do 30 stepeni Celzijusa.

Slično vrijeme zadržaće se i u petak.

Bosnu i Hercegovinu u subotu očekuje oblačno vrijeme, dok će više sunca biti u nedjelju.

U subotu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Na jugu pretežno sunčano. Više oblačnosti jedino na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 8 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura većinom između 20 i 26°C, na jugu zemlje i do 30°C.

Na sjeveru BiH u subotu će preovladavati sunčano brijeme uz umjereno naoblačenje. Dio prijepodneva po kotlinama će biti magle ili niske naoblake. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura vazduha većinom između 24 i 28°C, na jugu zemlje do 31°C.

U ponedjeljak se u Bosni i Hercegovini prognozira pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima magle po kotlinama može biti u pojedinim dijelovima na sjeveru. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura vauduha većinom između 26 i 31°C.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *