Banjaluka dobija amfiteatar na otvorenom

Društvo

Amfiteatar u prirodi, kao jedan od projekata tzv „malih intervencija“ koje će biti rađene širom grada, trebalo bi da bude otvoren 28. septembra na zelenoj površini ispred Pravnog fakulteta.

 

-Izrada ove prostorne strukture na zelenom platou ispred Pravnog fakulteta počela je prošle sedmice, i do sada su završeni pripremni, zemljani i betonski radovi, a bravarski i tesarski će biti predmet studentske radionice koja će trajati od 22. do 28. septembra. Tog, završnog dana, otvoreni amfiteatar biće spreman za prvi akademski čas 2019/2020. godine – kazao je Igor Kuvač iz tima „Small scale“ Istraživačkog centra za prostor iz Banje Luke.

 

Kako je naveo, izradu, odnosno montažu amfiteatarske strukture obaviće studenti dva arhitektonska fakulteta, i to Univerziteta u Banjoj Luci i Univerziteta u Sarajevu.

 

Planirana intervencija je privremenog karaktera i predstavljaće dio parternog uređenja tog lokaliteta.

 

-Ujedno, predstavlja prvu fazu realizacije prostorne strukture na zelenom platou ispred Univerzitetskog kampusa, gdje se za sljedeću godinu, u sklopu Malih intervencija, uz združeno djelovanje Grada i Univerziteta, predviđa formiranje Univerzitetskog parka i oživljavanje obala rijeke Vrbas – istakli su iz Tima za male intervencije.

 

Mlade arhitekte iz ovog tima prije dvije godine su izgradile atraktivan drveni mol na rijeci Vrbas, u blizini dvorane „Obilićevo“. Zahvaljujući toj intervenciji, ovaj prostor postao je omiljeno mjesto mladih iz ovog naselja.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *