Banjaluka: Stiže voda u 750 domaćinstva

Društvo

Na području Čokorskih polja, danas je počela izgradnja velike mreže vodovoda u okviru projekta „Voda I“ kojim je predviđena gradnja 56 kilometara nove vodovodne mreže na seoskom i prigradskom području. U okviru projekta na Čokorskim poljima, biće građena dva vodovoda – jedan u pravcu Gornje Piskavice sa završetkom u selu Buzadžije, te drugi pravac Radosavska – Slavićka.

-Na početku smo sljedeće faze projekta „Crno vrelo“ što je od vitalne važnosti za stanovništvo ovog kraja. Konkretnije, nastavlja se gradnja vodovodne mreže i novog rezervoara na pravcu od rezervoara „Zvijezda“ ka Gornjoj Piskavici preko Jovića, Čokora, Karaule, Klupa do Buzadžija. Ovim projektom, biće obezbijeđena voda za 750 domaćinstava, a vrijednost projekta je 2,5 miliona maraka – rekao je Radojičić.

On je izrazio nadu da će već na proljeće stanovnici ovog kraja imati stabilno snabdijevanje vodom.

-Danas, neka domaćinstva uopšte nemaju vodu, dio ima, ali samo povremeno, a gradnjom ovog vodovoda trebalo bi biti omogućeno stabilno vodosnadbijevanje ovih sela – naglasio je Radojičić.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajadenice Gornja Piskavica, Goran Knežević, kazao je da su građani presrećni zbog izgradnje vodovoda.

– Zahvalni smo Gradskoj upravi koja je razumjela naše probleme i vjerujem da ćemo po završetku radova konačno imati redovno snabdijevanje vodom – zaključio je Knežević.

Grad Banja Luka će u idućih godinu dana uložiti 7,8 miliona KM u realizaciju projekta „Voda I“. Po realizaciji ove faze, uslijediće još dva, odvojena projekta, s ciljem da se do kraja 2021. godine omogući stabilno vodosnadbijevanje za 95 odsto stanovništva na cjelokupnom području Banje Luke.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *