Mještani traže smjenu direktora škole, on u pratnji policije uklonio koševe

Društvo

Nakon što je direktorica OŠ “Miloš Crnjanski” Vesna Banjac smijenjena zbog dozvole organizvanja kulturne manifestacije “Dan Petrićevca” na njeno mjesto imenovan je Ognjen Kos. Novoimenovani direktor, kako tvrde u Udruženju građana “Petrićevac”, od samog je početka počeo sa neodgovornim radom.

 

Naime, direktor je jutros uklonio nove ploče i obruče za košarku koje su postavili iz ovoga udruženja, a u saradnji sa Gradom Banjaluka. Uklanjanju novih ploča su svjedočili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

 

–„Okupacija osnovne škole se nastavlja pod vođstvom nastavnika fizičkog, sad v.d. direktora Ognjena Kosa. Godinu dana ništa nije urađeno na školskom igralištu, stajale su stare, trule table i baš sada kada smo mi postavili naše table jutros je poslao radnike da kupe i postave nove.“ – govori Pavle Knežević, predsjednik UG „Petrićevac“, te nastavlja:

 

„Nas zanima gdje MZ Petrićevac može postaviti obruče, a nema ni jedno drugo sportsko igralište na Petrićevcu? Kako je naš projekat onda jedan od najbolje ocjenjenih, a nemamo gdje da ga realizujemo?“

 

Kako kažu iz Udruženja spremni su da na ovakvo ponašanje reaguju protestom.

 

„Što se direktora tiče možemo mu samo reći da u srpskom narodu ne postoji kapitulacija već vijekovima, te da nećemo kapitulirati pred njegovim ličnim interesima i okupacijom javne ustanove koja pripada svim građanima naselja Petrićevac. Već krajem ove sedmice ili početkom naredne pravimo protest!“ – zaključuje Knežević.

 

U ovome udruženju kažu da će sami započeti izgradnju betonskih tribina i košenje trave pa da direktor to sam nastavi jer je to i jedini način da se nešto uradi.

 

https://www.istinito.com/bih/drustvo/48337-banjaluka-mjestani-i-ug-petricevac-traze-smjenu-direktora-skole/

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *