Dr Hasanbegović nakon napada: Zabio mi je cijev revolvera na vrat

Društvo

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu najoštrije je i danas osudio napad na doktora Edu Hasanbegovića, koji se desio 12. novembra u prostorijama Pedijatrijske klinike.

 

Tim povodom, danas je u Sarajevu održan dvočasovni štrajk, a medijima se obratila direktor Sebija Izetbegović i napadnuti ljekari.

 

Hasanbegović u obraćanju javnosti opisao je cijeli slučaj i detalje događaja koji je uznemirio zdravstvene radnike i cijelu bh. javnost.

 

“Vodim jednu od najboljih klinika u Bosni i Hercegovini. Primamo svu tešku djecu iz Federacije i istočnog dijela Republike Srpske. Mi smo u zadnjih deset godina izliječili preko 1.500 djece oboljelih od malignoma. Imam veliko iskustvo. Od 1990. godine sam na Klinici radeći veliki broj godina s teško oboljelom djecom gdje trećina roditelja smatra da nije prava dijagnoza. Uvijek smo našli načina da im objasnimo šta je najbolje za njihovo dijete”, ispričao je on na početku obraćanja.

 

Potom je opisao sam događaj i prijetnje do kojih je došlo.

 

“Otac djevojčice je iznenada, ničim izazvan, izvadio revolver, nije plastični, već pravi i tu su svjedoci bili već počeli da plaču. Zabio mi je cijev na vrat. Rekao je, potpiši, ubiću te. Ja se i sad tresem, nisam trebao ni dolaziti, ali moram javnosti saopštiti. Ta minuta je bila cijela vječnost. Žene su oko mene popadale, to je bilo… horor, ratni film. Zavladao je šok, došlo je obezbjeđenje i policija”, dodao je on uz napomenu da je majka djevojčice čiji je otac prijetio pištoljem zaposlenica Kliničkog centra.

 

(N1)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *