Banjaluka: Za kapitalne projekte 30 miliona KM

Društvo

U Banskom dvoru sinoć je održana završna javna rasprava o nacrtu gradskog budžeta za 2020. godinu. Budžet je prisutnim građanima predstavila načelnica Odjeljenja za finansije Božana Šljivar, naglašavajući da je budžet planiran u skladu sa domaćinskim poslovanjem i da je postavljen na realnim osnovama.

 

– Budžet iznosi 146,6 miliona KM, a naredne godine će za kapitalne projekte na raspolaganju biti 30 miliona KM. Na ovaj iznos očekujemo još dodatnih šest ili sedam miliona maraka iz dugoročnih zaduženja koje ćemo takođe usmjeriti u kapitalne projekte – rekla je Šljivar.

 

Predstavnici Odjeljenja za komunalne poslove i Odjeljenja za saobraćaj i puteve predstavili su najznačajnije projekte iz ovih oblasti kao što su gradnja i obnova vrtića i škola, izgradnja vodovoda i kanalizacije, te gradskih i prigradskih saobraćajnica. Oni su upoznali građane da će konkretan spisak projekata za narednu godinu biti poznat kada Skupština grada usvoji programe ova dva odjeljenja.

 

Predstavnici mjesnih zajednica iznijeli su svoje prijedloge i sugestije, a najviše inetersovanja pokazali su za obnovu fasada stambenih zgrada i postavljanje kontejnera u pojedinim naseljima.

 

Konačnu riječ o budžetu za 2020. godinu daće Skupština grada, koja će o najvažnijem gradskom dokumentu raspravljati na sjednici u decembru.

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *