U toku tradicionalna akcija “Novogodišnje srce”

Društvo

Tradicionalna akcija “Novogodišnje srce” koja svake godine obraduje veliki broj djece u sigurnim kućama, Centru za rehabilitaciju sluha i govora, djecu iz socijalno ugroženih porodica, kao i klince koje se zateknu na liječenju na Pedijatrijskoj klinici Univerzitetskog Kliničkog centra Banja Luka u vrijeme podjele paketića počela je u utorak.

 

-Kao i svake godine, akcija se odvija u tri etape. Do 13. decembra traje prikupljanje slatkiša, igračka i novčanih sredstava za nabavku svih onih sitnica koje u novogodišnjim danima obraduju djecu. Nakon toga, slijedi etapa pakovanja u koju se takođe svake godine uključi veliki broj sugrađana, a posebno djece i omladine. Završna etapa podrazumjeva podjelu paketića sa Djeda Mrazom koja traje nekoliko posljednjih dana decembra i akciju kao i svake godine završavamo sa našim Djeda Mrazom na Dječijoj novoj godini na Trgu Krajine koji i tom prilikom obraduje prisutne mališane – rekla je koordinator akcije i predsjednik HO “Budimo ljudi” Aleksandra Mušić.

 

U periodu od 12.11. do 13.12.2019. građani svoj doprinos ovoj akciji mogu dati tako što će svoje donacije u slatkišima i igračkama donositi u prostorije organizacije koja se nalazi u centru grada u zgradi Ekvatora.

 

Privredni subjekti se takođe mogu kao sponzori akcije uključiti sa donacijama i doprinijeti da akcija pokrije što veći broj djece.

 

-Nadamo se da ćemo i ove godine uspjeti donijeti novogodišnju bajku najmlađima,a to zavisi isključivo od volje građana i privrednika da nam pomognu u realizaciji ove humane priče. Budimo ljudi! – poručila je Mušić.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *