Slavnić novi direktor Instituta za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju RS

Društvo

Snježan Slavnić novi je direktor Instituta za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju RS, nakon što je smjenjen Stevan Jovanović.

 

Upravi kriminalističke policije MUP-a RS podnesena je krivična prijava protiv Stevana Jovanovića, direktora Instituta za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, te članova Upravnog odbora te javne ustanove, potvrđeno je “Nezavisnim” iz MUP-a RS

 

Problemi u Institutu isplivali su na površinu ljetos kada su radnici održali štrajk upozorenja jer im uprava duguje sedam plata, a doprinosi im nisu uplaćeni već nekoliko godina.

 

Sindikalna organizacija Instituta podnijela je u oktobru krivičnu prijavu protiv rukovodstva te ustanove zbog zloupotreba službenog položaja, saopšteno je tada iz Sindikata.

 

Prijava je podnesena protiv Stevana Jovanovića, tadašnjeg direktora ustanove, te članova Upravnog odbora Bojana Popovića, Branka Sladojevića i Bore Mandića.

 

“Činjenica je da su svojim rukovođenjem pokušali da dovedu ovu ustanovu pred likvidaciju radeći na svoju ruku, a pritom nisu sarađivali s nadležnim ministarstvom”, saopštili su.

 

Kako tvrde u Sindikalnoj organizaciji, prijavljeni rukovodioci su radnicima slali neistinite finansijske izvještaje, a iste su takođe slali i prema nadležnom ministarstvu.

 

“Pored svih napora Vlade i resornog ministarstva da Institut opstane kao javna ustanova, direktor i Upravni odbor ne sprovode njihove odluke i namjerno dalje rade na uništavanu Instituta”, naglasili su.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *