Eksplozija na benzinskoj pumpi mogla biti spriječena

Društvo

Tragedija kod Zvornika, kada je juče na graničnom prelazu “Šepak” došlo do eksplozije na benzinskoj pumpi “Nešković”, u kojoj je poginuo Zoran Avramović (49) iz Jarebica kod Loznice, a više osoba povrijeđeno, vjerovatno je mogla da se spriječi.

 

Kada se slože sve medijima raspoložive kockice, a šta se tačno desilo utvrdiće istraga, do eksplozije je došlo čak 40 minuta nakon što se desio prvi incident.

 

Prema priči očevidaca, kada je jedan automobil udario u točilicu za plin opasna gusta, otrovna magla je obavila benzinsku pumpu i činilo se da neće doći do tragedije. Sve se to navodno desilo u 10 sati.

 

Saobraćaj nije prekidan, vidjelo se kako se ljudi kreću u blizini, a tada je, 40 minuta kasnije, nakon što se više nije čulo „šištanje“ plina, iz još neutvrđenih razloga došlo do eksplozije.

 

Prema saopštenju iz PU Zvornik, dojavu su dobili tek u 10.40, kada je sve bilo kasno, kada je došlo do eksplozije plina.

 

Za sada ostaje nejasno kako niko od prisutnih nije našao za shodno da obavijesti policiju o tome šta se dešava na pumpi od prvog trenutka kada je oko 25.000 litara plina počelo da izlazi iz rezervoara.

 

Takođe, postavlja se pitanje kako niko nije pomislio da bar zaustavi saobraćaj tokom tih 40 minuta, a vozila zadrži na bezbjednoj udaljenosti.

 

Mnogo je pitanja na koja tek treba da dobijemo odgovor. Nažalost, kakvi god bili odgovori, oni neće vratiti u život Zorana Avramovića.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *