Obezbijeđena podrška za izradu strategije bezbjednosti

Društvo

Međunarodna organizacija za migracije (IOM) podržaće izradu strategije bezbjednosti grada Banje Luke, potvrđeno je iz IOM-a. Strategija bi trebalo da definiše buduće korake kada je u pitanju bezbjednost u Banjoj Luci, kaže predsjednik Foruma za bezbjednost Radislav Jovičić.

 

– Podrška IOM će nam biti od velike koristi i sigurno je da ćemo se uz njihovu pomoć lakše suočiti sa izazovima koji nas očekuju u oblasti bezbjednosti u gradu. U fokusu strategije biće građanin – pojedinac, a strategija bi trebalo da definiše korake koje ćemo provoditi permanentno u pravcu stalnog poboljšanja uslova života – kazao je Jovičić.

 

Jovičić ističe da od samog osnivanja Foruma postoji potreba za izradom strateškog dokumenta koji će tretirati bezbjednost u gradu.

 

– Forum je, u međuvremenu, sproveo i određene aktivnosti kao što je anketa sa izvještajem o stanju bezbjednosti na području grada. U izvještaju su navedene određene preporuke, a jedna od njih je upravo i izrada strategije bezbjednosti – navodi Jovičić.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *