Banjaluka: Radovi na mostu u Docu počinju na jesen

Društvo

Idejni projekat za novi most u Docu trebalo bi da bude završen do kraja narednog mjeseca, u okviru priprema za najveći ovogodišnji projekat saobraćajne infrastrukture, izjavio je Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

 

On je naglasio da je ovo prvi konkretan korak u sprovođenju ovog kapitalnog projekta, nakon što je na međunarodnom konkursu izabrano idejno rješenje budućeg mosta.

 

– U narednih nekoliko dana biće potpisan ugovor sa preduzećem Ruting koje je izabrano na tenderu za izradu idejnog projekta na potezu od uklapanja u Bulevar cara Dušana do spoja Mačvanske ulice sa Bulevarom vojvode Stepe Stepanovića, te izrada glavnog projekta kolskog mosta u Docu – istakao je Sandić.

 

Kako je planirano, po verifikaciji idejnog projekta, ući će se u izradu glavnog projekta za kolski most, dok će u drugim fazama biti građen pješački most.

 

Prema očekivanjima, izgradnja kolskog mlosta trebalo bi da započne na jesen.

 

Izgradnja ovog mosta odvijaće se u pet faza, a u okviru ovog procesa, već je pokrenuta i izmjena regulacionog plana ovog područja.

 

U okviru izgradnje mosta i pristupnih saobraćajnica, Mačvanska ulica biće proširena sa četiri saobraćajne trake na potezu do raskrsnice sa Bulevarom Stepe Stepanovića, a potom će biti izgrađena i nova saobraćajnica uz Srednjoškolski dom, pa sve do Istočnog tranzita.

 

U kasnijoj, posljednjoj fazi projekta, iznad kolskog, biće izgrađen pješački most, i to na potezu od tržničkog platoa do prostora ispred Pravnog fakulteta.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *