Počela izgradnja novog fudbalskog terena na Banjalučkom polju

Društvo

Na Banjalučkom polju, u neposrednoj blizini tržnog centra „Delta planet“, danas je počela izgradnja novog fudbalskog terena sa vještačkom travom, u okviru velikog plana za izgradnju i obnovu sportske infrastrukture.

 

Gradonačelnik Igor Radojičić izjavio je da će novi teren biti izgrađen po FIFA standardima i da će biti namijenjen svim banjalučkim klubovima.

 

– Danas počinjemo prvu fazu radova koja podrazumijeva građevinske i hidro zahvate odnosno završetak oborinske i fekalne kanalizacije te vodovoda. Vrijednost radova u ovoj fazi je oko 200.000 KM – rekao je Radojičić i ukazao da je krajem 2016. godine izgrađen identičan teren sa vještačkom travom kod Gradskog stadiona.

 

On je dodao da Grad Banja Luka u zadnjih nekoliko godina intenzivno radi na poboljšanju sportske infrastrukture, od čega je jedan od najvećih projekata – otvaranje nove sportske dvorane „Centar“ završene još prošle godine.

 

– Pored toga, ulazimo u gradnju sportske dvorane kod OŠ „Branko Radičević“ na Starčevici, a nadam se da ćemo do kraja godine sprovesti i javnu nabavku za sportsku dvoranu na Laušu – istakao je Radojičić.

 

Igor Vrhovac iz OFK Sparatak, naglasio je da će izgradnja novog fudbalskog terena biti od izuzetnog značaja za sve banjalučke klubove.

 

– Za nas je ovo od velikgo značaja, stepenica više u našem radu i sigurno je da će doprinijeti boljem i kvalitetnijem stručnom radu sa djecom – zaključio je Vrhovac.

 

Novi fudbalski teren imaće dimenzije 110 sa 78 metara, a biće izgrađene i svlačionice za fudbalere i sudije.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *