Banjaluka: Inspekcija “donijela” u budžet više od 847.000 KM

Društvo

Više od 847.000 KM uplaćeno je prošle godine u gradsku kasu na osnovu rada inspektora gradskog Odjeljenja za inspekcijske poslove. Najveći dio te sume ostvaren je na osnovu izdatih prekršajnih naloga i izdavanja različitih obrazaca.

 

Načelnik Odjeljenja Janko Kecman, naglašava da je u mnogim oblastima inspekcijskog nadzora postignut značajan napredak, te da je tokom prošle godine bilo više od 15.000 kontrola u raznim oblastima.

 

– U protekloj godini, inspektori su izdali 722 prekršajna naloga, a osim redovnih aktivnosti, urađeno je i mnogo drugih poslova kao što je, na primjer, rad na sanaciji klizišta koja su izazvana obilnim padavinama u maju prošle godine – rekao je Kecman i precizirao da su, u protekloj godini, evidentirana 24 klizišta gdje su preduzimane hitne intervencije.

 

Govoreći o planovima za 2020. godinu, Kecman je najavio pojačane kontrole objekata u kojima se priprema hrana, pogotovo restorane brze hrane.

 

– Imali smo nekoliko slučajeva trovanja hranom i kontrole će biti pojačane i rigorozne. Posebno ćemo kontrolisati utrošak pojedinih namirnica u procesu proizvodnje i distribucije spremljenih jela. Dužnu pažnju i ove godine posvetićemo našim najmlađim sugrađanima, jer ćemo posebno kontrolisati nabavku hrane u vrtićima. Tu ne možemo dozvoliti greške i bilo kakvu improvizaciju jer je u pitanju zdravlje djece – nagalasio je Kecman.

 

On dodaje da su značajni rezultati ostvareni i u oblasti izdavanja stanova, posebno kroz registraciju vlasnika, pošto je udvostručen broj registrovanih vlasnika koji izdaju „stan na dan“.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *