Gradnja vodovoda u dvije banjalučke ulice

Društvo

U okviru velikog projekta “Voda 1”, danas su otvoreni radovi na izgradnje nove vodovodne mreže u dvije ulice u Lazarevu. U okviru ovog projekta, u ovoj godini biće izgrađeno 56 kilometara nove vodovodne i kanalizacione mreže na širem gradskom i seoskom području.

 

U Lazarevu, nova vodovodna mreže se gradi u Kajmakčalanskoj ulici i dva kraka Šumadijske ulice.

 

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je danas obišao radove, izrazio je očekivanje da će vodovod u Lazarevu biti brzo završen.

 

– Stanovnici ovog dijela Lazareva će sada imati stabilno snabdijevanje vodom sa priključkom na gradski vodovod – rekao je Radojičić.

 

Vrijednost radova na ovoj lokaciji iznosi 50.000 KM, a izvođač kompletnog projekta “Voda 1” je banjalučka kompanija “Hidrokop“.

 

Istovremeno, u okviru projekta “Voda 1” „, radi se i veliki rezervoar u naselju Česma a narednih dana počeće gradnja i sekundarne mreže. Realizacijom ovog projekta biće obezbijeđena voda iz gradskog vodovoda za više od 2.000 domaćinstava na različitim krajevima Banjaluke, odnosno do 10.000 stanovnika.

 

Predsjednik aktiva penzionera u naselju Lazarevo Drago Popović zahvalio je gradonačelniku i Gradskoj upravi na realizaciji ovog projekta.

 

-Ovakvim ulaganjima u naš grad, gradska i prigradska naselja su dioslovno prepoređena – kazao je Popović.

1 thought on “Gradnja vodovoda u dvije banjalučke ulice

  1. Zamislite uspeh. Ljudi u gradu Banja Luka dobijaju vodovod u 2021 godini. Pa ko ovde koga je.e. A kada ce dobiti kanlizaciju nemojte ni pitati, to je najverovatnije plan za 2121 godinu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *