Jeftinije gorivo u RS od naredne sedmice

Društvo

Gorivo u Republici Srpskoj trebalo bi da pojefitini tek naredne sedmice, iako su cijene nafte na svjetskom tržištu u konstantnom padu posljednjih mjesec dana.

 

Saša Ćejić iz Grupacije za promet nafte i naftnih derivata u Privrednoj komori RS za Srpskainfo tvrdi da naftni distributeri i vlasnici benzinskih pumpi nisu u prilici da koriguju cijene sve dok rafinerije u okruženju iz kojih nabavljaju gorivo takođe ne spuste cijene.

 

– Očekujemo da će rafinerije u toku ove sedmice da pojefitine naftne derivate, nakon čega će i gorivo početkom naredne sedmice da pojefitini i kod nas – ističe Ćejić, ne precizirajući za koliko bi gorivo moglo biti jeftinije.

 

Gorivo u najvećem dijelu Republike Srpske košta oko 2,25 KM po litru.

Istovremeno, u Federaciji BiH gorivo je pojefitinilo i sada dizel košta od 2,06 KM do 2,26 KM po litru, a benzin od 2,11 KM do 2,31 KM po litru.

 

– U Federaciji BiH je gorivo bilo skuplje nego kod nas za deset feniga. Drugo, njima je, recimo, transportna cijena niža kada gorivo uvoze iz Zadra, dok smo mi oslonjeni na Pančevo gdje još nije spuštena rafinerijska cijena – tvrdi Ćejić.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *