Voda za 500 domaćinstva u gornjem dijelu Česme

Društvo

Stanovnici gornjih dijelova Česme već na ljeto će se moći priključiti na gradski vodovod, nakon što je danas otpočela izgradnja vodovodne mreže za ovaj kraj. Izgradnjom ovog vodovoda, vodu će dobiti više od 500 domaćinstva ovog kraja, ali i nekoliko susjednih sela laktaške opštine.

 

U okviru ovog projekta, danas je počela gradnja potisnog i distributivnog cjevovoda, u trenutku dok su radovi na izgradnji velikog rezervoara već uveliko u toku.

 

– Nadam se da ćemo u toku ljeta početi suksecivno priključivati domaćinstva na mrežu, prvo u trećoj visinskoj zoni a da se zatim, kada se izgradi mreža, i domaćinstva u četvrtoj visinskoj zoni- kazao je gradonačelnik Igor Radojičić, koji je prisustvovao početku radova.

 

U međuvremenu, pri kraju su radovi na rezervoaru „Česma 3“ zapremine 500 kubika za koji će voda biti obezbjeđena potisnim cjevovodom od rezervoara sa druge visinske zone. Po završetku ovog dijela projekta, uslijediće gradnja potisnog cjevovoda do rezervoara „Česma 4“ i distributivne mreže za najviše djelove ovog naselja.

 

Prema projektu, biće izgrađeno više od 20 kilometara nove vodovodne mreže koja će obezbjediti stabilno vodosnabdijevanje za više od 500 domaćinstava u ovom kraju.

 

Predsjsdenik Savjeta mjesne zajednice Miladin Maličević izrazio je zadovoljstvo zbog realizacija ovog velikog projekta, koji je od ogromnog značaja za ovaj, sve gušće naseljeni kraj.

 

– Ovo je velika stvar za nas jer smo dočekali da i viši djelovi Česme dobiju vodu – kazao je Maličević.

 

Sveukupno, kroz projekat “Voda 1“ ove godine će biti izgrađeno 56 kilometara nove vodovodne mreže. Uporedo sa tim, ukazi u realizaciju još dva velika projekta vodosnabdijevanja – „Voda 2“ i „Voda 3“. Svi ovi projekti trebali bi se provesti na terenu u roku od tri godine. Po realizaciji ovih projekata, više od 95 odsto stanovništva na cjelokupnoj teritoriji Banje Luke dobiće stabilno vodosnabdijevanje.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *