Banjaluka: Počela gradnja infrastrukture za novo naselje

Društvo

U okviru izgradnje nove poveznice između Lauša i Paprikovca, tzv. “Paralele”, ovih dana su počeli radovi na izgradnji oborinske i fekalne kanalizacije. Nova fekalna kanalizacija biće spojena na postojeću kanalizacionu mrežu u Crkvenoj ulici.

 

Nova infrastruktura je neophodna jer se, izgradnjom nove saobraćajnice, otvara mogućnost pretvaranja sadašnjeg, zapuštenog voćnjaka u moderno naselje sa svim potrebnim sadržajima. Osim kanalizacije, biće izgrađena i vodovodna mreža i rasvjeta.

 

Pored radova na novoj infrastrukturi, na drugoj strani gradilišta, na vijaduktu, trenutno se rade naglavne grede i priprema armatura za postavljanje stubova.

 

Izgradnja „Paralele“ je jedan od najvećih i najzahtjevnih infrastrukturnih projekata u gradu, vrijedan 2,7 miliona maraka. Prema projektu, predviđena je izgradnja saobraćajnice u dužini od 800 metara, sa 80 metara dugim vijaduktom, koja će napraviti spoj Paprikovca i Lauša, od crkve preko „Voćnjaka“ pa do Ulice Jovana Raškovića gdje će biti izgrađena nova raskrsnica sa Zelengorskom.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *