Sanirano klizište u Priječanima, nastavljena gradnja puta

Društvo

Poslije uspješne sanacije velikog klizišta u dužini od 200 metara, uz Vrbas, na putu za Priječane, nastavljena je izgradnja novog dijela saobraćajnice prema ovom naselju.

 

– Klizište je urađeno i trenutno se radi propust ispod trupa puta kojim će se vode iz Velikog potoka odvesti u Vrbas- ističu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

 

Očekuje se da bi i ovi radovi mogli biti gotovi do kraja iduće sedmice, a potom bi trebalo da počne gradnja oborinske kanalizacije i vodovoda. Sanacijom klizišta već su stvoreni uslovi i za proširenje trase puta što olakšva i kretanje vozila ovom dionicom na kojoj se izvode radovi.

 

Vrijednost radova u Priječanima iznosi 1,2 miliona KM, a izvođač je uveden u gradilište sredinom oktobra prošle godine. Uz novi dio saobraćajnice u dužini od 500 metara, na potezu od “Lovačkog bara” prema Priječanima, biće izgrađena kanalizacija, pješačke staze, javna rasvjeta i autobusko stajalište. Ovi radovi, koji su dio investicionog ciklusa „Banja Luka se gradi“, počeli su nakon što je prošle godine već izgrađen jedan kilometar saobraćajnice prema ovom naselju.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *