Banjaluka: Za projekte udruženja građana 177.000 KM

Društvo

Više od 177.000 KM iz gradskog budžeta biće ove godine izdvojeno za sufinansiranje projekata banjalučkih udruženja građana, a javni poziv za dodjelu ovih sredstva očekuje se već početkom idućeg mjeseca.

 

Kako bi upoznali udruženja građana o javnom pozivu za dodjelu ovih sredstava i prioritetnim oblastima sufinansiranja, nadležno Odjeljenje za kulturu, turizam i socijalnu politiku organizovaće u utorak, 3. marta u Domu omladine info dan, sa početkom u 9.30 časova.

 

-Grad iz godine u godinu unapređuje partnerski odnos sa civilnim sektorom i na određen način uključuje ih u proces donošenja odluka, te će i ovaj put, prije poziva biti održan info dan za udruženja građana. Cilj tog sastanka jesu konsultacije sa udruženjima u vezi sa definisanjem prioritetnih ciljeva koji će biti dio predstojećeg javnog poziva, a koji su u uskoj vezi sa platformom „Banja Luka ljudskog lica“ i u skladu sa ciljevima iz Strategije razvoja grada i sektorskih planskih dokumenata iz nadležnosti odjeljenja – kazao je načelnik Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Neven Stanić.

 

Predložene prioritetne oblasti koje će biti predmet info dana su: obezbjeđivanje uslova u zajednici za samostalan život lica sa invaliditetom, programi podrške osobama treće životne dobi za samostalniji i kvalitetniji život u prirodnom okruženju, prevencija demencije kod osoba treće životne dobi i programi međugeneracijske solidarnosti, razvojni programi za djecu i porodicu u mjesnim zajednicama, s ciljem prevencije društveno neprihvatljivog ponašanja, programi namijenjeni zdravim životnim stilovima na području emocionlanog razvoja djece predškolskog uzrasta i razvojni programi iz oblasti nenasilne komunikacije i asertivnog ponašanja djece školskog uzrasta.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *