Todorović: Nema potvrđenih slučajeva virusa korona u Banjaluci

Društvo

Direktor Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović izjavila je danas da u ovom gradu nije potvrđen nijedan slučaj virusa korona, te da se do juče u ovu ustanovu javilo 36 građana koji su boravili u italijanskim pokrajinama u kojima se pojavio ovaj virus.

 

Todorovićeva je navela da ovi građani nemaju nikakvih simptoma infekcije, niti ograničenja u kretanju.

 

“Preporuke Svjetske zdravstvene organizacije su da se u ovakvim slučajevima građani jave kako bi zdravstveni radnici imali uvid u eventualno moguće kretanje i broj zaraženih na našem prostoru”, rekla je Todorovićeva novinarima.

 

Ona je istakla da nema potrebe za stvaranjem panike, jer prema svim svjetskim predviđanjima i statistikama, riječ je o virusu koji uglavnom izaziva blaže simptome koji prolaze bez potrebe za većim liječenjem.

 

“Samo kod imunokompromitovanih i starijih građana, kao i pacijenata koji imaju problema sa respiratornim i kardiovaskularnim sistemom može da izazove težu kliničku sliku”, rekla je Todorovićeva.

 

Ona je naglasila da su zdravstvene ustanove spremne da na pravi način odgovore na ovaj problem, te podsjetila da su u proteklom periodu spremno dočekale i mnoge druge epidemije virusa.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *