Kusturić odgovorio Vukanoviću: FZO uradio sve po zakonu

Društvo

Direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske Dejan Kusturić odbacio je optužbe koje je na današnjoj sjednici parlamenta Srpske iznio poslanik Nebojša Vukanović o tome da je FZO “bacio” 1,8 miliona KM za kupovinu poslovnog prostora u Trebinju koji ne može uknjižiti na sebe.

 

Kusturić je za Srpskainfo istakao da sporni poslovni prostor jeste uknjižen na FZO, i da je jedina istina ta da postoji spor oko navedenog prostora, ali da za to nije odgovoran Fond.

 

– Fond je davno preuzeo procedure za rasvetljavanje kompletne situacije. Podnijeli smo krivične prijave protiv Republičke uprave za geodetske i imovinsko- pravne poslove u Trebinju, te jednog od radnika te Poslovne jedinice u Trebinju. Takođe, prijavu smo podnijeli i protiv Srđana Šućura- istakao je Kusturić.

 

On je dodao da je Fond poslao pritužbe i VSTS protiv sudija koji su presuđivali u ovom slučaju jer, kako je naveo, trenutno postoje tri različite presude u ovom predmetu.

 

– Ta priča pojedinih poslanika o tome kako je nešto kupljeno za 430.000 KM, pa prodanu FZO za 1,8 miliona KM, to nije na nama da utvrđujemo. Ne možemo se mi baviti time ko je od koga šta kupio već konkretnim stvarima- naglašava Kusturić.

 

On je istakao da je FZO sve radio u skladu sa propisima. Raspisan je bio javni poziv i kupila navedena nekretnina.

 

– U međuvremenu je došlo do nekih promjena jer prodavac nije ispoštovao sve što je trebao da ispoštuje, nakon čega su sudovi donijeli presude kakve su donijeli – naglašava Kusturić.

 

Podsjetimo, Vukanović je na današnjoj sjednici NSRS pročitao pravosnažnu presudu Okružnog suda u Banjaluci o kupovini poslovnog prostora u Trebinju koji je FZO platio 1,8 miliona KM.

 

– Prostor je kupio Srđan Šućur od jedne firme, a potom prodao Fondu za tri puta veću cijenu. I tu nije sav problem. Još veći problem je što Šućur nije isplatio tih 430.000 KM toj firmi, pa je ona podnijela tužbu i kupoprodajni ugovor je u međuvremenu poništen. Samim tim ugovor o kupoprodaji koji je Fond potpisao sa Šućurem ne vrijedi. Dakle, FZO je dao 1,8 miliona maraka i ne može da uknjiži na sebe taj prostor – rekao je Vukanović.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *