Banjaluka: Na ljeto gradnja nove ambulante u Dragočaju

Društvo

Poslije Petrićevca, ove godine će biti izgrađena još jedna nova ambulanta porodične medicine, i to u Dragočaju, jednom od najgušće naseljenih prigradskih naselja.

 

Izgradnja nove ambulante u Dragočaju planirana je za ljeto, čime će stanovništvo ovog kraja moći da dobije usluge zdravstvene zaštite u daleko boljim uslovima.

 

Za buduću ambulantu slijedi izrada potrebne dokumentacije, za šta je ovih dana izabrana projektantska kuća.

 

– Po pripremi dokumentacije, pokrenućemo javnu nabavku za izbor izvođača radova i ukoliko sve bude teklo planiranom dinamikom, gradnja novog objekta porodične medicine trebalo bi da počne na ljeto – kazao je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

 

Planirano je da nova ambulanta, za koju su sredstva obezbijeđena gradskim budžetom u iznosu od 300.000 KM – bude sagrađena na mjestu stare ambulante u ovom naselju koja se ne koristi decenijama.

 

Kada je riječ o sadašnjem objektu ambulante porodične medicine u Dragočaju, on je znatno oštećen usljed slijeganja tla, zbog čega je i odlučeno da se gradi novi.

 

Novi objekat ambulante tokom godine biće otvoren i na Petrićevcu, u okviru višenamjenskog objekta čija je gradnja u toku.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *