Studenti završnih godina na praksi u banjalučkoj Gradskoj upravi

Društvo

Studenti završnih godina sa 10 fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, njih 35, imaće priliku da studentsku praksu odrade u Gradskoj upravi i gradskim preduzećima i ustanovama, predviđeno je protokolom o obavljanju studenstske prakse, koji je danas potpisan u Rektoratu.

 

U ime Grada, protokol je potpisao gradonačelnik Igor Radojičić koji je naglasio da je ovo praktično nastavak saradnje sa Univerzitetom u Banjoj Luci.

 

– Omogućićemo studentsku praksu za različite profile studenata sa ciljem sticanja praktičnih znanja – rekao je Radojičić.

 

On je dodao, da pored obavljanja studentske praske, Grad Banja Luka i Univerzitet u Banjoj Luci sarađuju u mnogim oblastima.

 

– Ranije smo se dogovorili da podržimo održavanje dana studenata u aprilu u okviru Dana grada, naravno, pod prepostavkom da se epidemiološka situacija u aprilu normalizuje. Grad svake godine podržava studente i đake kroz dodjelu stipendije i za te namjene izdvajamo oko 1,5 miliona KM. Radimo i na infrstrukturi, pa je tako u kampusu sada oko kilometar nove LED rasvjete, a pred nama je i renoviranje sportskih igrališta u krugu kampusa – kazao je Radojičić i podsjetio da Grad, bilateralno, sa čitavim nizom fakulteta sarađuje na velikom broju projekata, što je jedan od način korištenja potencijala naših mladih ljudi.

 

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci, Radoslav Gajanin, izjavio je da će studenti, treću godinu uzastopno, imati upriliku da stiču praktična znanja u Gradskoj upravi.

 

– Iz godine u godinu broj studenata na praksi je sve veći, a ove godine je uključen i najveći broj fakulteta. Na ovaj način realizujemo jedan od naših prioriteta, a to je podizanje nivoa kvaliteta praktične nastave. Samim tim, naši studenti stiču dodatne kompetencije koje će ih preporučiti na tržištu rada. Imamo odličnu saradnju sa Gradskom upravom i imamo niz novih ideja na kojima bismo željeli da radimo – zaključio je Gajanin.

 

Proces izbora stuednata i javni poziv sprovešće Univerzitet, a za studentsku praksu mogu konkurisati studenti sljedećih fakulteta: Ekonomskog, Pravnog, Elektrotehničkog, Prirodno-matematičkog, Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog, Tehnološkog, Poljoprivrednog, Filozofoskog, Medicinskog i Fakulteta političkih nauka.

 

Studenti će praksu obavljati u organizacionim jedinicama Gradske uprave, te u Domu zdravlja, Gradskoj razvojnoj agenciji i Centru za razvoj poljoprivrede i sela.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *