Gašić: Nema potrebe praviti velike zalihe životnih namirnica

Društvo

Ministar trgovine Republike Srpske Suzana Gašić kazala je da je snabdjevenost tržišta uredna i da nema nikakvih problema sa osnovnim životnim namirnicama te da građani nemaju potrebe praviti velike zalihe.

 

“Ako se u jednom trenutku desi da je jedna polica u prodavnici prazna, prazna je samo zato jer radnici u toj prodavnici nisu stigli da je popune”, poručila je te istakla da nema nikakvih razloga za strah i paniku.

 

Ona je istakla da tržište RS nije ugroženo ni u kojem smislu kada se govori o snabdijevanju namirnica.

 

“Postoji situacija za povećanom potražnjom, ali svi trgovci nas uvjeravaju da je stanje zaliha potpuno urednu i da mogu odgovoriti zahtjevima”, rekla je Gašić i dodala da ukoliko se dogodi neki poremećaj, RS će se nositi s tim.

 

“Apelujemo na građane da se izbjegne stvaranje nepotrebnih gužvi jer tako stvaraju probleme i sebi i trgovačkim lancima. Takođe apelujemo na putnike da se pridržavaju pravila koja su izdata jer ćemo tako doprinijeti stabilnoj situaciji i smanjenju panike za kojom nema potrebe”, izjavila je ona.

 

Predsjednik Područne privredne komore Banje Luke Goran Račić, je kazao da su oni u stalnom kontaktu sa domaćim prehrambenim proizvođačima.

 

“Domaća prerađivačka industrija ima kapaciteta i zaliha i repromaterijala da normalno funkcioniše”, rekao je te dodao da nagla posjeta građana trgovinama samo izaziva određenu paniku.

 

Naglasio je da je jedini problem u tome što domaći izvoznici ne mogu isporučiti proizvode na tržište Zapadne Evrope.

 

Klix

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *