Savez opština i gradova RS predložio preventivne mjere

Društvo

Savez opština i gradova Republike Srpske donio je zaključke prema kojima su lokalne samouprave i domovi zdravlja dužni da obezbijede izolaciju lica koja su bila u kontaktu ili se sumnja da su kontaktirala sa zaraženima virusom korona.

 

Za sprovođenje ove naredbe dužna su lica odgovorna u lokalnim samoupravama ili nadležni zdravstveni inspektori, saopšteno je iz Saveza opština i gradova Republike Srpske.

 

Iz ove institucije su naveli da je važna dezinfekcija svih javnih objekata i površina, te da do ponedjeljka, 23. marta, bude zabranjen rad ugostiteljskim objektima svih vrsta, uključujući one na benzinskim pumpama, željezničkim i autobuskim stanicama, tržnim centrima, svadbenim salonima, fitnes-centirima i dječijim igraonicama.

 

“Zabraniti rad vikendom trgovačkim centrima, a od 7.00 do 18.00 časova svakim radnim danom i ostalim trgovinskim objektima”, navedeno je u saopštenju.

 

Iz Saveza su naveli i da rad od 7.00 do 22.00 časa treba biti ograničen svakim radnim danom dragstorima i pekarama, uz preporuku lokalnim zajednicama za održavanje minimalnog procesa rada.

 

“Preporučuje se pružaocima usluga da zbog virusa obezbijede minimalno rastojanje od dva metra između korisnika usluga”, naveli su iz Saveza i poručili starijim osobama da ograniče napuštanje svojih domova.

 

Iz Saveza opština i gradova Republike Srpske poručili su onima koji dolaze iz inostranstva da se obavezno evidentiraju u domovima zdravlja.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *