Kurtinović: Troje djece u banjalučkim vrtićima

Društvo

U banjalučke vrtiće u kojima je Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje organizovao rad s ciljem prevencije širenja virusa korona danas je pristiglo troje djece za čije čuvanje nije bilo druge mogućnosti, rekla je direktor Centra Jelena Kurtinović.

 

Ona je istakla da će o stanju informisati gradski Štab za vanredne situacije.

 

S ciljem prevencije širenja virusa korona, banjalučki Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, kojem je do 13. marta bilo prijavljeno 111 djece za čije čuvanje nije postojala alternativa, od juče je organizovao rad u četiri vrtića – “Marija Mažar”, “Sunce”, “Lana” i “Leptirić”.

 

U ovim objektima iz gradskog sistema vrtića juče je boravilo osmoro djece.

 

Prema utvrđenom rasporedu, u vrtiću “Marija Mažar” smještaju se djeca iz tog objekta, te vrtića “Srećno djetinjstvo”, “Bubamara”, “Luna”, “Poletarac”, “Srna” i “Dora”.

 

U vrtiću “Sunce” borave djeca iz tog objekta i vrtića “Naša djeca” i “Radost”.

 

U vrtiću “Lana” organizovan je prijem za djecu iz tog i vrtića “Ježeva kućica”, “Kolibri”, “Palčica”, “Tijana” i “Bambi”.

 

U vrtić “Leptirić” dolaze djeca iz tog i vrtića “Nataša”, “Pinokio”, “Plavi čuperak” i “Neven”.

 

Odluka o zatvaranju vrtića i organizovanju donesena je 13. marta na osnovu ograničenja koje je usvojio Štab za vanredne situacije grada Banjaluka, u okviru preventivnih mjera na suzbijanju širenja virusa korona.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *