Minimalan proces rada u svim poslovnicama FZO RS

Društvo

U skladu sa već donesenim mjerama Vlade Republike Srpske s ciljem prevencije i sprečavanja širenja virusa korona, Fond zdravstvenog osiguranja RS će do 23. marta u svim poslovnicama i filijalama organizovati minimalan proces rada, uz mogućnost rada od kuće.

 

– Ovim preventivnim mjerama nastojimo da učinimo sve kao bi se suzbilo širenje virusnih infekcija, posebno među rizičnim grupama, ali i da spriječimo širenje kontakata među ljudima dok je na snazi vanredna situacija u RS. Napominjemo i da Fond svim građanima – osiguranim, ali i neosiguranim, do 31.marta finansira zdravstvene usluge u javnim zdravstvenim ustanovama i do tada nije potrebno ovjeravati zdravstvene knjižice – navodi se u saopštenju.

 

U FZO naglašavaju da su još ranije, zbog mjere predostrožnosti, kao i zbog aktuelne epidemiološke situacije, donijeli odluku da privremeno obustavi rad u šalter salama, kako se ne bi stvarale gužve i čekanja na ovjeru knjižica.

 

– Tako, sve zdravstvene usluge koje građani obave do 31.marta, finansira FZO. Fond će i dalje da pratiti epidemiološke smjernice i upustva nadležnih i u vezi sa tim donositi adekvatne mjere predostrožnosti. Takođe, građani i dalje sve iformacije o zdravstvenom osiguranju, kao i o radu Foda, uopšte, mogu da dobiju od zaštitnika prava na broj 051 226 870, kao i putem mejla zastitnik.prava@zdravstvo-srpske.org – poručuju iz FZO RS.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *