Nema razloga za strah od nestašice namirnica

Društvo

U Republici Srpskoj u veleprodajnim i maloprodajnim trgovinskim objektima ima dovoljno prehrambenih roba, a u firmama u domaćoj prehrambenoj industriji na stanju ima dovoljno prehrambenih zaliha.

 

Zato nema potrebe za bilo kakvim strahom da će doći do nestašice određenih vrsta prehrambenih roba, saopštili su iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

 

– Svakodnevno pratimo stanje zaliha prehrambenih roba u našoj prehrambenoj industriji, a paralelno s tim, proizvodnja primarnih poljoprivrednih proizvoda u RS se odvija nesmetano. U zalihama koje ima naš prehrambeni sektor ima dovoljno količina zamrznutog mesa, sirovina i gotovih proizvoda od mesa, brašna i pšenice, prerađenog voća i povrća, kao i mlijeka i mliječnih proizvoda.

 

Osim toga, prema podacima iz poljoprivrednih apoteka, povećana je potražnja za repromaterijalom za sjetvu, pa se očekuje povećanje sjetvenih površina u predstojećoj proljetnoj sjetvi, što će obezbijediti i više hrane na tržištu – kažu u MPŠV i dodaju da povećanoj tražnji repromaterijala za proljetnu sjetvu, svakako, doprinosi i redovna isplata podsticaja.

 

– Podsjećamo da je isplata svih obaveza iz prethodne godine obavljena u rekordnom roku, kako bi se poljoprivrednici na vrijeme mogli pripremiti za proljetnu sjetvu. Isplata podsticaja nastaviće da se obavlja nesmetano i u narednom periodu – stoji u saopštenju.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *