Služba porodične medicine i pedijatrija u Banjaluci rade do 19 časova

Društvo

Direktor Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović rekla je da će služba porodične medicine i služba pedijatrije u popodnevnoj smjeni raditi do 19 časova jer je u Srpskoj od 20 časova do pet ujutru na snazi policijski čas.

 

Todorovićeva je nakon sjednice Štaba za vanredne situacije grada Banjaluka rekla novinarima da će pacijenti nakon toga neophodne zdravstvene usluge moći da dobiju u Službi hitne medicinske pomoći.

 

Ona je navela da je u Domu zdravlja Banjaluka u protekla 24 časa pregledano 168 lica koji imaju akutne respiratorne tegobe.

 

“Više od 2.500 lica nalazi se ili u kućnoj izolaciji ili pod zdravstvenim nadzorom i oni su u svakodnevnoj komunikaciji s medicinskim radnicima”, rekla je Todorovićeva.

 

Todorovićeva je rekla da je zbog malog broja djece koja traže usluge u školskim stomatološkim ambulantama Štab za vanredne situacije grada Banjaluka donio odluku da se za potrebe pregleda djece ostavi na raspolaganju stomatološka ambulanta u Osnovnoj školi “Ivo Andrić”.

 

“Sa druge strane, za neodložne stomatološke usluge za pacijente koji su pozitivni na virus korona ili su pod sumnjom da su bili u kontaktu s licem pozitivnim na ovaj virus predloženo je da radi ambulanta u Osnovnoj školi “Vuk Stefanović Karadžić””, naglasila je Todorovićeva.

 

Ona je rekla da će sve informacije biti na raspolaganju građanima na sajtu Doma zdravlja Banjaluka, te na sajtu Gradske uprave.

 

nezavisne.com

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *