Preporuka da Institut nabavi 150.000 testova

Društvo

Glavni koordinacioni tim Vlade RS dao je preporuka Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske da izvrši nabavku 150.000 testova na virus korona.

 

Na sastanku je razmatrana trenutna epidemiološka situacija u Republici Srpskoj, te sprovođenje mjera institucija Republike Srpske u vezi sa suzbijanjem novog virusa korona.

 

Redovni sastanak, kao i prethodnih dana, održali su predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, a povodom situacije izazvane novim virusom korona.

 

Glavni koordinacioni tim zahvalio je rukovodstvu Srbije na prvom kontigentu medicinske pomoći, koja je sinoć dopremljena u Republiku Srpsku, ističući da je riječ o veoma značajnoj pomoći za zdravstveni sistem Republike Srpske u borbi protiv virusa korona.

 

Glavni koordinacioni tim je još jednom poručio građanima da se pridržavaju svih propisanih mjera zaštite od korona virusa, te apelovano na lica kojima su propisane mjere kućne izolacije da ih se striktno pridržavaju.

 

Naredni sastanak glavnog koordinacionog tima biće održan sutra u Kabinetu predsjednika Vlade Republike Srpske, s početkom u 12.00 časova.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *