Potvrđena još 22 slučaja zaraze virusom korona

Društvo

Potvrđena su još 22 nova slučaja zaraze novim sojem koronavirusa, i to na području Unsko-sanskog, Zapadnohercegovačkog i Hercegovačko-neretvanskog kantona.

 

Ministrica zdravstva USK Nermina Ćemalović kazala je da su u laboratoriju u Sarajevu poslali 34 uzorka, a rezultati testiranja na COVID-19 pokazali su da je osam osoba zaraženo.

 

Riječ je o šest osoba iz Cazina, te po jednoj iz Bihaća i Bosanske Krupe, piše Radiosarajevo.

 

Zarina Mulabdić, direktorica Zavoda za javno zdravstvo USK, rekla je da su u pitanju osobe koje su bile u kontaktu, da se svi kontakti se prate i u samoizolaciji su.

 

Direktor bolnice u Bihaću Hajrudin Havić istakao je da je u Kantonalnoj bolnici u Bihaću trenutno 13 pacijenata, od čega je pet pozitivnih na COVID-19, dok su ostali pod sumnjom. Svi su stabilno.

 

Istovremeno, u Zapadnohercegovačkom kantonu potvrđeno je sedam novih slučajeva zaraze novim koronavirusom, i to šest u Širokom Brijegu i jedan u Grudama.

 

Iz Uprave civilne zaštite ZHK za Fenu su rekli da su novi slučajevi u Širokom Brijegu povezani s časnom sestrom zaraženom u Čitluku.

 

U ovom kantonu do sada je evidentirano 30 oboljelih. Dvoje je preminulo, 65-godišnji muškarac iz Gruda i 75-godišnja žena iz Širokog Brijega.

 

U Hercegovačko-neretvanskom kantonu potvrđeno je sedam novih slučajeva, i to pet u Čitluku, te po jedan u Jablanici i Mostaru.

 

Broj oboljelih u ovom kantonu sada se popeo na 70, od kojih su dva slučaja završila smrtnim ishodom. Preminuli su 53-godišnji muškarac iz Mostara i 53-godišnji muškarac iz Konjica.

 

radiosarajevo.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *