Direktor Studentskog doma zadovoljan uslovima u kojim borave zaraženi

Društvo

Svi problemi koje su pacijenti imali na početku su riješeni. U sobama je toplo, ima tople vode, a pacijentima se služe tri obroka dnevno, uz obavezno voće, dok o higijeni brinu profesionalci, firme koje su sertifikovane za to.

 

Rekao je ovo za Srpskainfo direktor Studentskog centra „Nikola Tesla“ Dragoslav Topić, jer ovaj centar trenutno služi kao karantin za zaražene virusom korna u banjalučkoj regiji.

 

– Pacijentima se redovno služe tri obroka i mogu vam reći da je hrana dobra, mislim da mnogi od nas ni kod kuće ne jedu bolju hranu. S obzirom na to da su u pitanju pacijenti, hrana je svakako bolja od obroka koji su služe u bolnicama. U pitanju je studentski meni samo u većim količinama. Pacijenti svaki dan dobiju i voćku, a sada smo uveli i kolače – rekao je Topić.

 

On tvrdi da problema kojih je na početku bilo, kada su u pitanju grijanje i topla voda, više nema. Kao što je i ranije naglasio, prostorije Centra su morale biti dezinfikovane i prozračene, zbog čega je u sobama na početku bilo hladno.

 

– Razumijem da nikome nije fino napustiti prostorije svoga doma i doći u karantinski smještaj, ali odgovorno tvrdim da pacijenti imaju toplu vodu i da im je toplo, što potvrđuje i činjenica da kada dođem na posao vidim pacijente koji otvaraju prozore u majicama kratkog rukava – kaže Topić.

 

Donacija predsjednice

 

On dodaje da je u studentski dom stigla i potpuno nova posteljina i to zahvaljujući donaciji predsjednice Republike Srpske, Željke Cvijanović.

 

– Posebno se zahvaljujem predsjednici Cvijanović koja je donirala 30.000 KM za nabavku novih posteljina, koje koriste pacijenti koji se smještaju u ovaj centar – rekao je Topić. Dodaje da su i higijenski uslovi na zadovoljavajućem nivou, da te se svako jutro odvozi infektivni otpad iz ove ustanove.

 

– Zaista vodimo računa o tome i to radi kompanija koja je sertifikovvana za odvoz takog otpada – rekao je direktor Centra.

 

Razonoda za pacijente

 

Pacijenti koji borave u karantinu, od sada na prvom spratu prvog paviljona imaju i mini biblioteku od 400 knjiga, kako bi svoj boravak u domu učili zanimljivijim.

 

– To je projekat koji smo ostvarili u saradnji sa Narodnom univerzitetskom bibliotekom. Svi pacijenti mogu da koriste knjige, a u najavi je još jedan projekat, pomoću kojeg ćemo najvjerovatnije omogućiti i android televizore za svaku sobu u kojoj borave pacijenti – rekao je Topić.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *