Fond solidarnosti preuzima porez i doprinose za 40.000 radnika

Društvo

Fond solidarnosti Republike Srpske preuzeće isplatu poreza i doprinosa na martovske plate zaposlenih u djelatnostima koje su najviše ugrožene virusom korona, kao što su trgovina, saobraćaj i skladištenje, ugostiteljstvo i ostale uslužne djelatnosti, te doprinosa za lica koja ostvaruju dohodak od samostalne djelatnosti, saopšteno je danas iz Ministarstva finansija Srpske.

 

– Cilj je sprečavanje otpuštanja radnika i očuvanje radnih mjesta. Procjena je da će biti potrebno između 17 miliona i 19 miliona KM, a porez i doprinosi biće uplaćeni za oko 40.000 radnika – navedeno je u saopštenju.

 

Iz Ministarstva finansija navode da se od pojave virusa korona i proglašavanja vanredne situacije u Srpskoj radi na sveobuhvatnim mjerama kako bi privredi i građanima bilo omogućeno da sa što manjim posljedicama prevaziđu poteškoće koje bi mogle da prouzrokuju pad prihoda.

 

U oblasti poreske politike odgođeno je plaćanje poreza na dobit i svih obaveza po završnom računu za 2019. godinu do 30. juna 2020. godine, koje će biti isplaćene u ratama do kraja 2020. godine.

 

Prolongiran je rok za podnošenje godišnjih poreskih prijava do 30. aprila 2020. godine kako bi poreskim obveznicima bilo olakšano izvršenje obaveza.

 

srpskainfo.com

Tagged

1 thought on “Fond solidarnosti preuzima porez i doprinose za 40.000 radnika

  1. A sta ce biti sa nama malima koji smo od svoje crkavice platili poreze i doprinose, a sutra neznamo kako platu da isplatimo. Bolje im bi bilo da donesu odluku da se PDV placa po isplacenoj fakturi, a ne po fakturisanoj. Ali kako bi onda ziveli oni tzv. veliki kojima malima ne placaju vise meseci pa i godina ispostavljene fakture.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *