Rusi će narednih dana dezinfikovati bolnice i karantine u Srpskoj

Društvo

Glavni koordinacioni tim najavio je da će medicinski tim iz Ruske Federacije, koji je juče stigao u RS, narednih dana završiti dezinfekciju bolnica, domova zdravlja i karantinskih prostora u kojima borave osobe pozitivne na virus korona.

 

Građanima je preporučeno da na otvorenom prostoru nose zaštitne maske i rukavice, da se ne kreću u grupama koje čine više od tri osobe, te da drže fizičku distancu od dva metra. Najavljeno je i da će policija sprovoditi pojačane kontrole parkova, izletišta i drugih mjesta gdje postoji mogućnost okupljanja većeg broja osoba.

 

Data je preporuka Republičkom štabu za vanredne situacije da obaveže trgovce i druge davaoce usluga, da svoje usluge, u direktnom kontaktu, pružaju zaštićeni maskom i rukavicama i sprovode propisane mjere dezinfekcije. Takođe, osobe koje primaju ove usluge dužne su da budu zaštićene maskom i rukavicama.

 

Glavni koordinacioni tim zadužio je inspekcijske organe i pripadnike MUP RS da pojačaju kontrolu primjene svih dosadšnjih mjera Republičkog štaba za vanredne situacije.

 

Glavni koordinacioni tim još jednom je pozvao građane da budu odgovorni i da se striktno pridržavaju svih preporuka nadležnih instutucija, kada je riječ o zaštiti od virusa korona. Apelovano je i na osobe kojima je određena kućna izolacija da se strogo pridržavaju propisanih mjera.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *