Nema promjena u epidemiološkoj situaciji u Bijeljini

Društvo

Na području Bijeljine nema promjena u epidemiološkoj situaciji. Na COVID 19 registrovano je pet osoba, u bolničkom karantinu nalazi se 6 osoba, a pod nadzorom je njih 95.

 

Do sada je testirano 138 osoba, čekaju se nalazi za 3 pacijenta a dosadašnji rezultati, koji su stigli iz Instituta za javno zdravstvo RS, su negativni, potvrdila je direktorica Opšte bolnice Sveti vračevi dr Milica Lovrić.

 

Ovu zdrastvenu ustanovu posjetio je danas tim medicinskih stručnjaka iz Rusije. Ova posjeta, ocijenila je dr Lovrić, je dodatan vjetar u leđa svim zdravstvenim radnicima koji svojim entuzijazmom i profsesionalnošću nastoje pružiti građanima najbolju zdravstvenu zaštitu.

 

-Naša namjera je da poslije zajedničkog obilaska prezentujemo ruskom stručnjacima organizaciju našeg rada u vanrednim uslovima, u karantinu i načinu liječenja.Vidjećemo da li ispunjavamo uslove u pogledu opreme, prostorije, da li adekvatno liječimo naše pacijente, na osnovu čega ćemo se zajednički dogovoriti se o daljem planu aktivnosti. Njihova namjera je da u narednom periodu urade dezinfekciju svih zdravstvenih površina a nakoji način i kada ćemo se dogovoriti-rekla je dr Lovrić.

 

Ona je podsjetila da bijeljinska bolnica trenutno ima na raspolaganju karantinsku bolnicu sa 80 postelja, a iduće sedmice će pripremljena za karantin biti pripremljena i zgrada stare hirurgije koja će ponuditi 70 kreveta.

 

U okviru postojeće karantinske bolnice nalazi se 14 kreveta sa 14 respiratora a u funkciji je i karantinska operacionu salu u kojoj su već rođene tri bebe.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *