Počinje gradnja sportske dvorane na Starčevici

Društvo

Izgradnja sportske dvorane uz Osnovnu školu „Branko Radičević“ u banjalučkom naselju Starčevica počeće sljedeće sedmice, za šta će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 950.000 KM, potvrdio je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove, Petar Bilčar.

 

On je istakao da je ovih dana potpisan ugovor sa izvođačem radova izabranim na javnom tenderu, koji će imati rok od oko šest mjeseci za završetak gradnje.

 

– Gradiće se potpuno novi objekat koji će biti lociran uz nedavno proširenu zgradu Osnovne škole „Branko Radičević”. Biće spojen sa školom, ali pored toga imaće i nezavisan ulaz spolja. Taj odvojeni ulaz će omogućiti da se prostor koristi van nastavnog ciklusa, ali i u toku nastave kako se ne bi remetio nastavni proces – kazao je Bilčar.

 

Planirano je da dvoranu primarno koristi škola, ali u raspoloživim terminima biće dostupna za sportiste i klubove.

 

Prema projektu, dvorana će se prostirati na 1.125 metara kvadratnih. U centralnom dijelu planirani su sala za fizičko vaspitanje, te prostorije za odlaganje sportskih rekvizita i svlačionice sa toaletima i tuševima.

 

Uporedo sa Starčevicom, u planovima Grada je izgradnja još jedne nove sportske dvorane, i to uz školu „Sveti Sava“ na Laušu.

 

Prošle godine, Banja Luka je nakon 40 godina pauze, dobila novu sportsku dvoranu i to prenamjenom nekadašnjeg „Šoping centra“ u Jevrejskoj ulici u koju je uloženo više od milion maraka. Otvaranjem ove dvorane, stvoreni su znatno bolji uslovi za djelovanje brojnih sportskih klubova, koji su ranije imali hronični problem sa organizacijom treninga.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *