Od sutra ponovo u funkciji “BL bajk”

Društvo

Javni bicikli “BL bajk” od sutra će Banjalučanima ponovo biti dostupni na korištenje, nakon zimske pauze.

 

Bicikle ćemo staviti u funkciju kako bi svi oni kojima je to neophodno mogli da ga koriste umjesto putničkog automobila ili pješačenja – kazali su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

 

Kako su istakli, krajem marta, Evropska federacija biciklista (ECF) je pozvala sve gradove da se javni bicikli stave u funkciju, navodeći da je upotrebom bicikla za odlazak na posao manja mogućnost kontakta nego pješačenjem, da vožnja smanjuje stres i poboljšava mentalno zdravlje, te da pozitivno utiče na održavanje imunog sistema.

 

-Apelujemo na korisnike da koriste propisane mjere zaštite, a radnici odjeljenja će vršiti redovnu dezinfekciju bicikala, terminala i opreme – poručili su iz resornog odjeljenja.

 

Trenutno je na području grada pet lokacija sa ukupno 36 bicikala, koje su opremljene odgovarajućim terminalom i sistemom za izajmljivanje i parkiranje bicikla, s planom proširenja ovog sistema na još jedan terminal.

 

Lokacije se nalaze u centru grada – Ulica kralja Petra I Karađorđevića (preko puta zgrade Gradske uprave), kod vodenog parka Akvana, u Ulici Majke Jugovića kod Studentskog centra „Nikola Tesla“, u Parku „Mladen Stojanović“ i u Obilićevu na raskrsnici Cara Lazara i Istočnog tranzita.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *