Sutra pretežno oblačno i toplo vrijeme

Društvo

U BiH sutra se očekuje pretežno oblačno i suvo vrijeme, uz najvišu dnevnu temeraturu vazduha do 26 stepeni Celzijusovih.

 

Jutarnja temperatura vazduha od šest do 12, na planinama od dva stepena, dok će najviša dnevna biti od 18 do 23, na sjeveru ponegdje do 26, a u planinama od 12 stepeni Celzijusovih.

 

Duvaće slab do umjeren vjetar, pretežno južnih smjerova, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

 

Pad temerature očekuje se u utorak, 14. aprila, kada će ujutru biti oblačno u svim predjelima, sa malo kiše.

 

Tokom dana preovladavaće oblačno uz uslove za slabu do umjerenu kišu na sjeveru i jugu, a u centralnim krajevima i višim predjelima moguć je slab snijeg. Krajem dana prestanak padavina i razvedravanje.

 

Jutarnja temperatura vazduha od dva do sedam, lokalno na jugu oko 11, na planinama od nula stepeni, a najviša dnevna od 10 do 15, u planinama od šest stepeni Celzijusovih.

 

Mali rast temperature vazduha slijedi u srijedu, 15. aprila, kada će biti i sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura od 12 do 17, lokalno i do 20 stepeni.

 

Slično se očekuje i u četvrtak, 16. aprila, kada će jedino ujutro negdje biti slabog mraza, a krajem dana očekuje se prolazno naoblačenje sa sjeverozapada. Najviša dnevna temperatura od 19 do 24, lokalno i do 27 stepeni.

 

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas na zapadu i sjeverozapadu preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim krajevima pretežno vedro.

 

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica četiri stepena, Kalinovik 16, Sokolac i Han Pijesak 17, Gacko i Mrakovica 18, Livno 19, Sarajevo, Bileća, Višegrad i Mrkonjić Grad 21, Bijeljina, Tuzla, Rudo, Bugojno, Foča, Neum i Šipovo 22, Ribnik i Trebinje 23, Doboj, Bihać i Srbac 24, Banjaluka i Novi Grad 25, Prijedor 26, a Mostar 27 stepeni Celzijusovih.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *