Zabranjen pristup prnjavorskom jezeru Drenova

Društvo

Zbog zabrinjavajućih informacija, da su se građani i nakon apela nadležnih, tokom vikenda okupljali na javnim mjestima, naročito izletištima, Opštinski štab za vanredne situacije donio je zaključak, da se u potpunosti zabrani pristup jezeru Drenova, do utorka 21. aprila, saopšteno je nakon sjednice.

 

– Nadležni kontrolni organi će u narednom periodu, obavljati pojačane kontrole u smislu poštovanja zabrane okupljanja građana u grupama većim od tri osobe, naročito izletišta na rijeci Ukrini i planini Ljubić, školska dvorišta, parkovi i druge javne površine na području opštine – rečeno je nakon sjednice.

 

Takođe, Opštinski štab za vanredne situacije donio je na današnjoj sjednici zaključak, da se mjere produže do 27. aprila, a vezano za naredbu o regulisanju rada trgovinskih, ugostiteljskih i drugih objekata.

 

Na sjednici je donesen i zaljučak, da se uputi dopis Republičkom štabu za vanredne situacije, sa prijedlogom, da se razmotre mogućnost produženja važenja vozačkih dozvola i potvrda o registraciji, za lica koja se trenutno nalaze izvan Bosne i Hercegovine, a kojima su navedeni dokumenti pred istekom važenja.

Na sjednici je zaključeno, da će u toku sedmice biti izvršena podjela 300 sjemenskih paketa za sjetvu povrća, a kao jedna od vanrednih mjera podrške stanovništvu koju provodi nadležno ministarstvo.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *