Počela izgradnja nove sportske dvorane na Starčevici

Društvo

Izgradnja sportske dvorane na Starčevici danas je i zvanično počela, u okviru projekta vrijednog 950.000 KM. Nova dvorana, koja se u potpunosti finansira iz gradskog budžeta, biće izgrađena uz Osnovnu školu „Branko Radičević“, jednu od najvećih škola u Srpskoj.

 

Gradonačelnik Igor Radojičić, naglasio je da će dvorana biti na raspolaganju učenicima ove škole, ali i banjalučkim sportistima.

 

-Generacije đaka, nastavnika i roditelja OŠ „Branko Radičević“ su očekivale kada će se nastava fizičkog vaspitanja odvijati u normalnim uslovima. Rok za izvođenje radova je 200 dana i vjerujem da ćemo u novu školsku godinu ući sa novom sportskom dvoranom. Izvođač radova je konzorcijum koji čine četiri firme, na čelu sa „Progresgradnjom“ – izjavio je Radojičić.

 

On je podsjetio da je prošle godine ova škola proširena i da učenici više ne moraju nastavu pohađati u tri smjene, kao što je ranije bio slučaj.

 

Ministar Natalija Trivić, kazala je da su Vlada RS i Grad Banja Luka potpisali sporazum kojim je definisana gradnja ove sportske dvorane.

 

-Škola broji oko 1.800 učenika, a učenici viših razreda će konačno moći u uslovnom prostoru da obavljaju nastavu fizičkog vaspitanja. Ministarstvo je među strateškim ciljevima navelo razvoj školskog sporta i zdravlja učenika, a izgradnja nove sportske dvorane je, u tom smislu, od velikog značaja – zaključila je Trivić.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *